maandag 2 juni 2014

Gezonde Kip Avocado Salade met Noten


Als het van dat prachtig zonnige en warme weer is vind ik het heerlijk om lekkere frisse maaltijdsalades te eten als avondmaaltijd. Vul de salade met veel voedzame ingrediënten en je kan er de hele avond tegenaan! Deze salade met kip, avocado en noten is heel eenvoudig te maken en als je je bordje met een beetje zorg opmaakt, ziet je salade er nog lekkerder uit!

Wanneer je deze salade voor één persoon maakt heb je het volgende nodig: een klein handje veldsla, een halve avocado, een kleine kipfilet, een gekookte ei, een halve groene paprika, een handvol cherrytomaatjes, noten (ik had een mixje van walnoten, hazelnoten en pijnboompitten), 2 bosuitjes, rijstolie (gewone olijfolie is ook goed), balsamicocrème, peper en zout en een beetje Parmezaanse kaas.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de kipfilet met wat rijstolie en bestrooi met peper en zout. Ik heb de kip ook nog ingesmeerd met wat Parmezaanse kaas. Leg de kip in een ingevette ovenschaal en zet hem ongeveer een half uur in de oven. De oventijd hangt een beetje af van de grootte van de kipfilet en dus is het handig om de filet goed in de gaten te houden. Je wilt natuurlijk niet dat hij te droog wordt!

Kook het ei 7 minuten. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes, de bosuitjes in ringetjes en de cherrytomaatjes in partjes. Pak een diep bord en doe de gesneden ingrediënten daar in. Voeg het handje sla en tweederde van de nootjes toe. Besprenkel met wat rijstolie en balsamicocrème en peper en zout naar smaak. Hussel het mengsel goed door elkaar.

Snijd de halve avocado en het ei in partjes en verdeel over het bord. Als de kipfilet klaar is haal je hem uit de oven en snijd je hem vast schuin in repen. Leg de kipfilet in zijn geheel op de salade. Bestrooi met de resterende nootjes. Als laatste sprenkel je nog wat balsamicocrème over de salade en klaar is je supergezonde kip avocado salade met noten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten