dinsdag 6 mei 2014

High Tea voor De Wilde Roos



Afgelopen weekend verruilde ik tekst voor taart en verzorgde ik een uitgebreide high tea voor tijdens de workshop van De Wilde Roos. Mijn schoonmoeder Harriët Weitkamp heeft een prachtig atelier in Ommen waar ze sfeervolle accessoires voor in en om het huis verkoopt. Niet alleen verkoopt ze er accessoires, ook geeft ze er workshops bloembinden. Deelnemers van een workshop leren hoe ze prachtige kransen en bloemstukken kunnen maken. Bij De Wilde Roos kun je trouwens ook heerlijk op vakantie in een luxe bungalow. Bekijk hier alles over het huren van een bungalow bij De Wilde Roos. 

Afgelopen zaterdag organisatie Harriët een Moederdag workshop inclusief een high tea. Ze vroeg mij voor het verzorgen van de high tea. Ik was ontzettend enthousiast en zei direct ja. In de week voorafgaand aan de workshop bedacht ik wat ik allemaal wilde maken en op de dag zelf stond ik lekker in de keuken te kokkerellen.

Ik besloot een traditionele high tea te verzorgen, maar er wel mijn eigen draai aan te geven. Zo serveerde ik een mini Italiaanse quiche, een sandwich met zalm en verse bieslook roomkaas, een sandwich met rosbief en pesto-mayonaise, zelfgemaakte scones met maanzaad en op het bovenste bordje van de etagere lagen lekkere koekjes, noga en chocolade.


Recepten

Italiaanse Quiche (voor 10 mini quiches) 
  • 375 gram crème fraîche
  • 6 eieren
  • 10 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
  • Bakje cherry-tomaatjes
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • Zakje geraspte mozzarella 
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Mini quiche vormpjes 

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en vet de vormpjes in met boter. Warm de oven vast voor op 200 graden. Klop de zes eieren en meng er de crème fraîche doorheen. Voeg naar smaak zout, peper en de Italiaanse kruiden toe en roer goed. Beleg de vormpjes met het deeg en haal overtollig deeg weg. Leg in elk vormpje 4 halve cherry-tomaatjes en leg een zongedroogd tomaatje in het midden. Strooi hier de geraspte kaas over en verdeel dan het eimengsel over de taartjes. Zet de taartjes veertig minuten in de oven en klaar zijn je mini quiches! Deze taartjes kun je zowel koud als warm eten. 

Sandwich met Zalm en verse Bieslook Roomkaas (voor 10 broodjes) 
  • 10 plakken vers wit oerbrood
  • 400 gram gerookte zalm
  • Pijnboompitten
  • Rucola 
  • Verse bieslook
  • Roomkaas
  • Peper en zout 
Snijd de bieslook fijn en meng deze met de bieslook. Voeg naar smaak ook wat peper en zout toe. Besmeer 5 plakken brood met de roomkaas. Verdeel de zalm over de broodjes, strooi hierover de pijnboompitten en bedek met een beetje rucola. Bedek de broodjes met de overige plakken brood en snijd de broodjes door de helft. Steek in elke helft een prikker en klaar is je sandwich met zalm en verse bieslook roomkaas! 

Sandwich met Rosbief en Pesto-Mayonaise (voor 10 broodjes) 
  • 10 plakken vers donker oerbrood
  • 300 gram rosbief 
  • Pijnboompitten
  • Rucola
  • Pesto
  • Mayonaise
  • Peper en Zout
Meng een paar eetlepels met een paar eetlepels mayonaise. Proef steeds tijdens het mengen en voeg naar smaak peper en zout toe. Je kunt deze mayonaise zo maken als je zelf wilt. Wil je liever een iets romige smaak? Voeg dan meer mayonaise toe. Wil je juist dat de pesto overheerst? Voeg dan meer pesto toe. Zo simpel is het! Als je het helemaal goed wil doen kun je de pesto natuurlijk ook zelf maken. Besmeer vervolgens vijf plakken brood met de pesto-mayonaise. Beleg de broodjes met de rosbief en bestrooi royaal met peper en zout. Strooi de pijnboompitten over de broodjes en leg op elk broodje een laagje rucola. Bedek de broodjes met de overige plakken brood en snijd de broodjes door de helft. Steek in elke helft een prikker en klaar is je sandwich met rosbief en pesto-mayonaise! 

Scones met Maanzaad (voor 6 stuks)
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels suiker
  • 25 gram boter
  • 75 ml karnemelk plus nog wat extra om te bestrijken
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 eetlepel maanzaad
  • Aardbeienjam
  • 1/2 bakje mascarpone
Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng in een kom het bakmeel met de suiker en een mespuntje zout. Wrijf met je vingers de boter door het meel zodat er een kruimelige massa ontstaat. Schenk dan de karnemelk en de helft van het ei erbij. Voeg ook het maanzaad toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Is het deeg iets te nat? Voeg dan nog wat bakmeel toe. Als het deeg mooi soepel is bestuif je een werkvlak met bloem. Druk het deeg uit tot een lap van ongeveer twee centimeter dik en steek met een uitsteekvorm 6 cirkels uit het deeg. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de deegrondjes met een beetje karnemelk. Bak ze in het midden van de oven in vijftien tot twintig minuten gaar. Serveer de scones lauw of koud met jam en mascarpone. Eet smakelijk!
(Bron Recept)

Koekjes en Chocolaatjes 

Voor wat betreft het bovenste bordje van de etagere voor de high tea: je kunt natuurlijk zelf koekjes bakken, maar je kunt ook bij de bakker zelf heerlijke verse koekjes en chocolaatjes uitzoeken. Voor dat laatste heb ik gekozen en het was heerlijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten